Asociația ”O Șansă pentru Viitor” are plăcerea să vă invite miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 18:00, la Seneca AntiCafe (str. Ion Mincu, nr 1, sector 1) la evenimentul ”Dialog în Diversitate. Punct și de la capăt”. Acesta marchează finalul a două proiecte finanțate prin Granturi oferite de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

”Teatrul Naște Dialog”, proiect al cărui partener a fost Asociația Concordia Oslo a presupus transformarea a 28 de elevi din București și Ilfov în formatori culturali, după ce aceștia au urmat cursuri de istoria minorităților, olărit, ceramică și teatru. Trupa de artiști a colindat întreaga țară, ajungând ]n  12 licee din toate regiunile României și la două licee din Norvegia.

Proiectul ”Artă în Diversitate” a presupus publicarea unei reviste culturale, în patru numere, cuprinzând interviuri oferite de 38 de artiști aparținând minorităților naționale.

Cele două proiecte au avut ca scopuri principale diminuarea fenomenului discriminării etnice prin intermediul mijloacelor artistice și culturale, dar și a educației non-formale.

În cadrul evenimentului ne propunem să aducem în atenția publică concluziile la care am ajuns, să punem în discuție dificultățile cu care ne-am confruntat și să lansăm propuneri pe care le-am identificat ca posibile soluții.

Practic, ne dorim o dezbatere despre necesitatea promovării educației non-formale ca supliment la curricula clasică, despre importanța dovedită a proiectelor educațional-culturale pentru elevi, despre modernizarea instrumentelor educaționale utilizate în prezent în școli, toate având ca scop diminuarea abandonului școlar, promovarea socializării culturale, deschiderea unităților de învățământ către alternative și oportunități, creșterea rezultatelor școlare ale elevilor și centrarea curriculei și activităților extra-școlare pe dobândirea abilităților și nevoia individuală de autocunoaștere în vederea conturării unor opțiuni profesionale.

Toți cei interesați, sunt rugați să confirme participarea la numerele de telefon 0729 806 313 sau 0743 034 563 până marți, 26 aprilie, ora 14:00.

Date de contact

Alexandra Bogdan

Președinte – Asociația ”O Șansă pentru Viitor”

Telefon: 0729 806 313