După ce au colindat ţara în lung şi în lat în cadrul unui turneu de neuitat, elevii din Bucureşti şi Ilfov implicaţi în proiectul „Teatrul Naşte Dialog” vor ajunge şi în capitala Norvegiei unde vor susţine două reprezentanţii, la Liceul „Kuben” și la Liceul „Edvard Munch” în zilele de 30 noiembrie 2015 şi de 3 decembrie 2015. Momentele vor fi prilej de sărbătoare pentru toţi cei implicaţi, nu doar pentru că marchează finalul proiectului, ci mai ales pentru că se vor desfăşura în preajma Zilei Naţionale a României.

Echipa „Teatrul Naşte Dialog” va aduce în rândul colegilor norvegieni elemente ale culturii şi tradiţiei româneşti prin prezentarea unui curs interactiv de istoria minorităţilor şi a unui workshop de olărit şi ceramică. Aşa cum ne-am obişnuit, la final vor pune în scenă piesa de teatru „Greşeli umane” a cărui scenariu le aparaţine, regia fiind semnată de maestrul Cristian Mihăilescu. Toate momentele artistice şi culturale vor fi susţinute în limba engleză.

 Până în acest moment, cei 28 de elevi implicaţi care au devenit deja formatori culturali, au ajuns în toate regiunile ţării şi şi-au aşezat momentele pregătite pe harta culturală din Bucureşti, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Bacău, Ploieşti, Timişoara, Caracal şi Constanţa.

Proiectul „Teatrul Naşte Dialog”, finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, se desfăşoara în perioada 15 ianuarie 2015 – 15 ianuarie 2016 şi este implementat de Asociaţia „O Şansă pentru Viitor” în parteneriat cu Asociaţia „Concordia Oslo”. Acesta presupune promovarea educației non-formale prin intermediul a 28 de elevi din București și Ilfov care au devenit formatori culturali în urma participării la cursurile de istoria minorităților, olărit-ceramică și teatru. Astfel, aceștia vor face parte din caravana culturală „Teatrul Naște Dialog” care se desfășoară în opt licee din România și două din Norvegia.

Parteneri: Opera Comică pentru Copii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația de Tineret ECOU, Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din București, Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București, Colegiul Tehnic “Dinicu Golescu” din Bucureşti, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Colegiul „Henri Coandă” din Bacău, Colegiul Naţional “I. L. Caragiale” din Ploieşti, Colegiul Naţional “Ioniţă Asan” din Caracal, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Liceul  “Edvard Munch” şi Liceul „Kuben” din Oslo, Norvegia.