• Alexandra – Manager de proiect Romania

 

   Alexandra este absolventă de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi a masterului de Dezvoltare locală şi regională, Politici sociale şi economice. A urmat cursuri de specializare în management, formare de formatori şi antreprenoriat.
Are o vastă experienţă în domeniul managamentului de proiect, întreprinzând astfel de activităţi încă din anul 2008, dar şi în cadrul sectorului ONG fiind voluntar în cadrul mai multor organizaţii în perioada 2005 – 2010.
De asemenea, Alexandra s-a implicat în toate proiectele desfăşurate de OSPV încă de la înfiinţare, iar în prezent este Preşedintele Asociaţiei

 Motto: Zicale ca “cine nu are bătrâni să îşi cumpere” se pierd adresea printre rândurile motoarelor de căutare online. Şi iata-ne în punctul in care uităm să dialogăm din dorinţa de a ţine pasul cu viitorul şi de a ne lepada de prezent şi trecut. Totuşi, suntem definiţi de trecutul pe care îl uităm, pentru ca noi suntem cumulul experienţelor noastre şi ale antecesorilor nostri.

 

  • Silvia – Asistent de proiect Romania

 

   Silvia susţine şi promovează voluntariatul, ea însăşi fiind implicată în activităţi umanitare, în calitate de colaborator voluntar al Crucii Roşii din Bucureşti în perioada 2008-2009.
Are o arie diversificată de preocupări. Un exemplu al dorinţei sale de a învăţa cât mai multe lucruri noi din cât mai multe domenii, este chiar obţinerea locului al patrulea la nivel naţional, la Concursul de Informatică Aplicată desfăşurat în Suceava în anul 2009.
De asemenea, Silvia are o experienţă bogată în ceea ce priveşte implementarea proiectelor culturale. Ea s-a implicat constant în activităţile desfăşurate de OSPV de-a lungul timpului, începând cu anul 2010.
Este licenţiată în Ştiinţe Politice, iar în prezent urmează un master în Relaţii Internaţionale şi Comunicare. Printre preocupările sale se află şi domeniul academic, fiind membru al Comisiei pentru evaluare şi asigurare a calităţii, din cadrul Facultăţii de Ştiinte Politice, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, în perioada 2011-2013. În anul 2011 a publicat câteva studii de specialitate în revista studenţească. Totodată, a participat la numeroase sesiuni ştiinţifice şi concursuri naţionale, organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, dar şi de diferite instituţii de învăţământ universitar şi preuniversitar.

 Motto: Din punctul meu de vedere, modelul norvegian, privit din mai multe perspective, poate fi unul inspiraţional. Consider că principiile după care se ghidează societatea norvegiană în ansamblu, pot constitui modele de bune practici atât pentru instituţiile publice, cât şi pentru societatea civilă organizată din România. Norvegia este cea mai bună dovadă că optimismul, pragmatismul şi răbdarea reprezintă o reţetă a succesului.

 

  • Cezar – Asistent de proiect Norvegia

 

   Este de origine română şi locuieşte în Norvegia de mai bine de 13 ani. Cezar este profesor de chitară şi instructor de formaţii vocal-instrumentale la Şcoala de Muzică din Oslo. El se bucură de o experienţă şi o expertiză vastă în domeniul cultural şi artistic, fiind absolvent al Universităţii din Agder – Conservatorul de Muzică din Kristiansand – secţia chitară ritmică şi al cursurilor postuniversitare de pedagogie ale Academiei Norvegiene de Muzică din Oslo.
Cezar are o strânsă colaborare cu Ambasada României din Norvegia şi s-a implicat activ în activităţile şi evenimentele organizate de aceasta. De-a lungul timpului, s-a distins prin iniţiativă şi angajament, participând sau organizând diverse manifestări culturale, care au fost foarte bine apreciate de către toţi participanţii.
Cezar şi-a asumat ferm susţinerea şi dezvoltarea unor proiecte de colaborare între România şi Regatul Norvegiei, cu finanţare din granturile Spaţiului Economic European.
Dincolo de activitatea sa în domeniul cultural şi artistic, Cezar activează şi în zona incluziunii sociale prin realizarea proiectului “Lørdagsarrangement”, (Aranjamentul de Sâmbătă) care are loc la Sinsen Kulturhus din Oslo. Acesta presupune susţinerea de cursuri de muzică pentru elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani şi crearea unui spaţiu propice dezvoltării de relaţii interumane. Printre aceştia se regăsesc şi tineri care se confruntă cu dificultăţi sociale sau economice.
A susţinut constant demersurile societăţii civile implicându-se activ în diferite proiecte şi evenimente ale organizaţiilor neguvernamentale româno-norvegiene.
Cezar este Preşedintele Asociaţiei „Concordia Oslo” pe care a fondat-o la începutul anului 2014, alături de doamna Anne-Kristine Kronborg, doctor în istorie arhitecturală.

Motto: Am plecat din România luând cu mine foarte multe valori. Am ajuns în Norvegia, într-o cultură diferită şi am încercat să iau ce e mai bun din aceasta. În sinea mea, am simţit şi mi-am dorit ca într-o bună zi să pot întoarce recunoştinţă ţării în care am crescut şi care mi-a oferit acele valori unice pe care nu le-am mai regăsit niciunde. Faptul că am ocazia să culeg ce e mai bun din două culturi atât de diferite, pentru mine este un privilegiu. Personal, mă bucur că am ocazia, prin intermediul acestor proiecte să pot aduce aspecte ale culturii româneşti în Norvegia şi elemente ale culturii norvegiene în România.